Gazdaság

Cégalapítás azonnal, könnyedén és gördülékenyen

cégalapítás

Előfordulhat, hogy cégünk megalapítására nagyon rövid időn belül szükség akad. Vagy olyan helyzetben találjuk magunkat, hogy a cégalapításra felkért szakemberek nem megfelelő ütemben végzik el a rájuk bízott munkafolyamatokat, túl hosszú ideje várakozunk, és attól tartunk, hogy kifutunk az időből.

Ilyen esetekben mindig megoldás lehet az azonnali cégalapítás, amit ezúttal igyekszünk alaposan körbejárni: kiknek, mikor és hogyan érheti meg?

Ha a legelején szeretnénk kezdeni, összefoglalóan elmondható, hogy az azonnali cégalapítás azt jelenti, hogy az egyszerűsített cégalapítás folyamatát a megbízott ügyvéd 3-36 óra alatt végigviszi – kezdve az adatfelvétellel, majd ezután következik az okiratok aláíratása, és végül az aláírt cégiratok elektronikus cégbírósági benyújtása is megtörténik.

Felmerül az a kérdés, hogy egy ilyen projekt mennyi idő alatt hajtható végre? A jó hír az, hogy tapasztalt és megbízható iroda segítségével egész gyors végeredményre számíthatunk. Hivatalosan az adóregisztráció maximum 8 nap, cégbírósági bejegyzés 1 nap, tehát összesen a beküldéstől számított 9 munkanap. A tapasztalatok alapján azonban egy bejegyzés reálisan várható ideje mindössze pár nap (amiben benne van az 1-2 napos adóregisztráció, és 1 napos cégbírósági bejegyzés).

Az azonnali cégalapításhoz annyi a teendőnk, hogy megbízott partnerrel adategyeztetést hajtsunk végre az iratok benyújtása előtt. Ez többnyire történhet személyesen és elektronikusan (pl. emailben) egyaránt az ügyintéző cég által kiadott adatlap hiánytalan, pontos kitöltésével és visszaküldésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük