Otthon

Időjárás itthon és külföldön, illetve a klíma használata

Meglepő dolgokról számolt be egy munkatársam, aki huzamosabb ideig lakott Portugáliában, ebből adódóan megtapasztalta az ország minden éghajlati sajátosságát. Személy szerint én azt gondoltam mindig is, hogy egy ilyen ország, mint Portugália napos, tűzforró és ragyogó. Kiderült, hogy ez nem egészen igaz.

Az ember azt gondolná, hogy egy ilyen országban olyan borzasztó nagy hidegek nem nagyon fordulnak elő soha. Az igaz is, hogy akkora fagyok nincsenek, mint itt, de az időjárás jóval mérsékeltebb is az óceáni éghajlat miatt, esőzősebb, hűvösebb az idő, meleg van ugyan, de sok esetben este már kell egy kis kabát. A gond inkább az, hogy nem kompenzálják a téli lehűlést megfelelő fűtéssel és ebből fakadóan kolléganőm is sokat vacogott a téli időszakban.

Az ilyen, és az ennél kevésbé extrém körülmények jól mutatják, hogy egy megfelelő klíma beszerzése mennyire fontos lenne minden háztartásban. Ugyanis ez a példa is jól mutatja azt, hogy az otthonunkban is adódhat olyan körülmény, hogy valamilyen oknál fogva a lakás egy adott pontján nagyobb melegre vágyunk. A klíma pontosan az ilyen alkalmakkor bizonyul nagy segítségnek, hiszen nem csak Portóban fordulhat elő, hogy az ember vacog a hidegtől.

Ahogy az is megeshet, hogy nem fűtésre, hanem klímára lenne szükségünk. Sokan megtapasztalhattuk akár otthon, akár irodákban is, hogy a túl meleg teljesen kikészíthet bennünket, ilyenkor is kiváló szolgálatot tesz a klíma, ami alkalmas arra is, hogy hűtsön egy meleg napon át.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük