Gyereknevelés Óvoda

Milyenek a legmodernebb óvodai udvari játékok?

Az óvodai udvari játékok régebben fából, betonból készültek, a két különböző játéktípusnak megvoltak a maguk előnyei, és a hátrányaik is.

A beton játékok strapabírók voltak, de körülményes betonból változatos formákat készíteni, így limitáltak voltak a lehetőségei a játékkészítőknek. Arról nem is beszélve, hogy a beton játékok akár balesetveszélyesek is lehettek a keménységük miatt. A fával pedig az a gond, hogy pár év alatt, kiadós esőzések következtében roncsolódott az állapotuk, akár megrongálhatóak is voltak ezek az eszközök. Manapság azonban olyan óvodai udvari játékok kínálata, mint a legmodernebb játszótereké, főleg műanyag és gumi borítású fém játékokról beszélünk, melyek egyszerre strapabíróak, változatosak, kreatívak és jóval biztonságosabbak is, mint a korábbi társaik voltak.

A legújabb játékok között olyan darabokat is találhatnak, mint amilyenek a különböző készségfejlesztő játékok, a kültéri hangszerek, emellett pedig az óvodai udvari játék palettán olyan hagyományos elemek is helyet kapnak, mint amilyen a hinta, a mászóka, a homokozó, és a gyerekek kedvence, a többelemes játékvár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük