Gazdaság

A munkaerő-kölcsönzés kiemelendő előnyei

munkaerő-kölcsönzés

Nem is gondolnánk, hogy a munkaerő-kölcsönzés mennyire gyakori jelenség napjainkban. Mivel a változás folyamatosan és növekvő mértékben jelen van a gazdasági szférában, így egyre nagyobb szükség van olyan pozíciókra, amelyekre a projekt vagy idény jellegű munka jellemző.

Ezekben a sokszor hirtelen fellépő és akár ideiglenes szükséghelyzetekben a munkaerő-kölcsönzésnek „életmentő” szerepe lehet. Gondoljunk bele, hogy az adott cégnek nem kell munkaerő tervezésre, toborzásra és betanításra számottevő energiát fordítania, ahogy a szervezetbe történő integráció sem kényszer, hiszen a munkavégzés legtöbbször határozott idejű. Az időbeli előnyök természetesen a munkavállalónak is a javára válnak, mert a munkavégzésbe egyből belevetheti magát, továbbá a szervezet felé sem kell elköteleződnie.

Maga a munkaerő-kölcsönzés kiváltja a hagyományos próba-időt, ami a cégeknek is kedvező helyzetet teremt. Amellett, hogy így jelentős rizikót spórolhatnak meg, egyúttal lehetőségük marad az adott munkaerőt fix állományba felvenni, ha úgy kívánják. Mindezek anyagi szinten is figyelemreméltó megtakarítással járnak, nem beszélve arról, hogy a munkaerő-kölcsönzés díját költségként is elszámolhatják a cégek, amely végül csökkenti az adóterheiket.

Összefoglalva tehát egy megbízási szerződésen alapuló, sajátos foglalkoztatási formáról van szó, ahol a kölcsönadó szervezet valójában funkcionális szolgáltatást nyújt. A munkaerő-kölcsönzésre egyre több cég szakosodik, hiszen ez számukra is gyorsan jövedelmező vállalkozást jelent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük