Gyereknevelés

Közeleg a tél, van már szánkó a családban?

Közeledik a tél és rengeteg gyerek reméli, hogy idén több hópehely fog lehullani, hogy azt a különleges, ritkán történő élményt éljék át, amit a szánkó képes nyújtani. Hazánkban a havazás mértéke csökkent az utóbbi években, ami lehet a globális felmelegedés hatása, de ez teszi még egyedibbé a hónak a látványát.

Mi felnőttek is örömmel emlékezünk meg ezekről a pillanatokról, amikor a domboldalon csúsztunk le a szánkóval, a fehér hófedte táj gyönyörében, ahogy a hópihék szállingóztak az égből. Hányszor mentem haza megfagyva és a hidegtől megcsípve, mégis rendkívül boldogan. A szülők tehát ezt az örömöt szeretnék a gyerekeik számára is megadni, ezért van szükség egy nagyon jó szánkóra.

Ezt azonban nem mindig a legkönnyebb megtalálni, főleg abból kiindulva, hogy a gyerekek más és más fajtákat szeretnek. Van olyan, akinek csakis a sebesség számít, van, akinek a stabilitás. Más gyereknek az a fő szempont, hogy könnyű legyen és így a dombra is egyszerűen lehessen felvinni, míg más inkább a bobot szereti, hogy olyan érzése legyen mintha a hátán csúszna. Bármelyik is legyen ezek közül, a szülőknek mindig is az lesz a fő prioritás, hogy a szánkó biztonságos legyen.

Ahhoz pedig, hogy ez valóban, megbízható legyen, a gyártmány minősége a lényeg, hogy olyan anyagból legyen, kellő szakértelemmel összerakva, ami nem törik szét az első bukás során. A fém szánkó nagyon nehéz, a fából készült változat általában költséges és törékeny, de egy nagyon jó minőségű műanyagból készült gyártmány kiváló választás a csöppségek számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük