Ingatlan

A műfű kültéri típusai

műfű 

Elsőre a kültéri műfűről talán a modern kertek és a sportpályák jutnak eszünkbe, de valójában ennél sokkal szerteágazóbb a műgyep alkalmazása, így érdemes jobban szemügyre venni ezek típusait.

1. Kertek

Kétségtelenül az egyik legnépszerűbb megjelenési formája a műgyepnek a kertekben alkalmazott műfű. Beszerzése, választéka, telepítése mind inkább vonzóvá teszi a lakosság széles rétege számára, az egyszerű és költséghatékony gondozásáról nem is beszélve. Akár 10-15 évig is örökzöld hatást nyújthat otthonunkban, és a fény- vagy csapadékhiány, esetleg háziállat tartása sem lehet akadály.

2. Teraszok, erkélyek

Előbbi típus rokonának is tekinthető, hiszen a kerttel nem rendelkező lakosok számára egy terasz vagy erkély jelenti ennek alternatíváját, ami sok esetben kincset ér egy városi közegben. Ha ráadásul műgyep is van rajta, akkor a kerti, zöld hangulat még jobban felerősödik. Kiváló választás tehát a műfű erkélyre is, viszont a megtervezésre különösen oda kell figyelni a korlátozott méretek miatt.

3. Közterek, játszóterek

A kerti műfűnél említett előnyök ez esetben is relevánsak, így a köztereken is optimális megoldás a műgyep. A parkok, illetve kisebb füves területek még zömében valódi fűvel vannak telepítve, ami rendjén is van. Ugyanakkor vannak olyan funkcionális területek, mint például a játszóterek, ahol a műfű létjogosultsága kezd felerősödni. Az aktív, erőteljes igénybevételük ugyanis hamar kikezdi a természetes gyepet, míg a műgyep ideális választás ebben a helyzetben is.

4. Sportpályák

Talán ez a típus tükrözi legmarkánsabban a műgyep előnyeit és annak referenciáit. A sportpályákra viszont külön fűtípusokat gyártanak, illetve kivitelezésük és karbantartásuk is eltér az általánostól, ezért sokszor a lelőhelyük is egyedi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük