Otthon

Mennyire jó ötlet a műfüvet teraszra kitenni?

Hagyományosnak számít már napjainkban, hogy a műfüvet válasszák egyesek ahelyett, hogy igaz füvet vetnének a kertbe. De a műfű teraszra már azért meredek gondolatnak számít, még mindig, pedig egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel világszerte. Egy erkély és terasz akár fedett, akár fedetlen, gyönyörűen burkolható műfűvel, ez ráadásul a biofil érzetű embereknek különösen jó opció lehet.

Ez egy ultramodern megoldás, ami lehetőséget teremt arra is, hogy mindig tiszta, gondozásmentes, élethű és természetes megjelenésű környezetben tudjuk meginni a reggeli kávénkat, tudjunk szervezni kerti partikat, akkor is, ha nincsen kertünk, csak mondjuk egy nagyobbacska terasszal rendelkező lakásunk a város közepén.

Ha valaki sokat tartózkodik a teraszon, akkor mindenképp érdemes elgondolkodnia a műfű teraszra kihelyezésén, mert 100%, hogy ez fel fogja dobni a helyiség megjelenését, kellemes érzetet fog nyújtani, amikor a lakásból kilépünk a balkonra. Pláne, ha még más növényekkel is kiegészítjük a teraszt. A műfű teraszra vízálló, UV rezisztens, fagyálló, állatbarát, gyerekbarát, szép és élethű, így mindenképp ideális választás lehet, ha egy kis természetességet szeretnénk csempészni az életterünkbe anélkül, hogy az igazi fű gondozásával kellene foglalkoznunk.

A műfű egy nyitott, fedetlen terasz esetében is könnyen takarítható és ellenálló minden időjárási körülménynek, akár télen is nyugodtan kint lehet hagyni, felszedni sosem kell, hiszen sem a fagy, sem a hó nem árt neki. Ha vastag hóréteg borítja, azt is nyugodtan lelapátolhatjuk és leseperhetjük róla. A műfű teraszon azért is jó választás, mert a szokványos padlóburkolatok ezeken a platformokon többnyire ridegek. A műfű ellenben a színe és a tapintása miatt is kielégítheti a természet iránti szűntelen vágyódását az embernek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük