Otthon

Ismertető a parketta kapcsán

A parketta melegsége, illata, vizuális szépsége meghódítja a szívet és a tekintetet. Ha otthona felújításával, átalakításával küszködik, mindig tanácsos megfontolni a belső tér fapadlóval való felszerelését.

Az esszenciák és színváltozatok egyre bőkezűbb választékával a parketta sajátos karaktert kölcsönöz annak a helyiségeknek, ahova elhelyezik. Annak ellenére, hogy a karbantartásához speciális gondozásra van szükség, beleértve a viasz vagy olajok rendszeres felhordását, és intenzív és hosszan tartó napsugárzás esetén változásokat tapasztalhat, ez a padlótípus különlegesen alkalmas arra, hogy különböző stílusokkal és ízlésekkel összeilleszkedjen.

A parketta, más néven kis platformnak ismert padlóburkolat, természetes, meleg és fából készült padló. Alkalmazkodik a rusztikus, kopott elegáns és modern környezethez, sokoldalú, és lehetővé teszi otthona testreszabását, különféle minták, színek és fafajták választásával. A parkettát konkrétan változó méretben lehet beszerezni. 10-22 milliméter vastag tömörfából, vagy különálló, legalább 2,5 mm vastagságú faelemek összeszerelésével, nyír rétegelt lemezből vagy másból készült támasztékra készült padlóburkolat.

A parkettát „hagyományos” módon, egymáshoz közel elhelyezett téglalap alakú elemekből, vagy különböző mintákat és geometriai formákat követve, különböző fafajtákból lehet összeállítani, így a színekkel is lehet játszani.

Ez a padlótípus a neolitikumban született, nagyon kezdetleges formában, és a mai napig fennmaradt. A középkorban és a reneszánszban nagyra értékelték, az évek során egészen napjainkig és a modern építési technikákig pedig sokat változott. Röviden, ez egy időtlen padló, amely gyakorlatilag mindig is létezett és a jövőben is létezni fog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük