Szolgáltatás

Otthoni kárpittisztítás tippek

Számos olyan eset volt már, amikor a rossz tisztítás tönkretette a jó bútorokat. Az egyetlen alternatíva, ha ismeri a kanapét, az anyagát, szerkezetét, és hogyan teheti rendszeresen a lehető legtisztábbnak. Íme néhány kárpittisztítási tipp, amelyek segíthetnek.

A kanapék és a kárpittal rendelkező bútorok, olyan jellegű bútorkészletek, amelyek sok használaton, kopáson mennek keresztül. Rájuk ülve és rajtuk ugrálva, ruhákkal, játékokkal és apróságokkal megpakolva a legjobbakat is rövid időn belül viharvertnek és kopottnak fogjuk érezni.

A kanapék különféle anyagokból, szövetekből és kivitelekből állnak. A pamut- és vászonkárpitozástól a tiszta és műbőrig az anyagok széles választékban találhatóak meg. A karbantartás, kárpittisztítás technikáikban is különbözhetnek, és különös gondosságot igényelnek. A normál háztartási tisztítószerek nem mindig a legjobbak, ha a kanapékról van szó. Tekintettel a ma kapható vegytisztítószerekre, lehetséges a jó munka elvégzése anélkül, hogy szakemberek ezt túlzott költséggel elvégeznék, viszont van az a szint már, amikor ajánlott szakemberekkel elvégeztetni a kárpittisztítást.

Vásároljon megfelelő tisztítószert a kanapéhoz, hogy megvalósuljon házi módszerrel a kárpittisztítás. A bőrtisztítók és kondicionálók, a vízbázisú oldatok nem ugyanazok, és óvatosan kell használni őket. Mivel költségesek, még ésszerűbb körültekintően kiválasztani őket. A tisztítószerek leginkább mélytisztításra szolgálnak. Fontos, hogy a kárpittisztítás előtt távolítsa el a szennyeződéseket és a port. Egy alapvető sörtéjű kefével fésülje át a kanapé ülőhelyeit, a sarkokban is, illetve a háttámlát és a kartámaszt. Eltávolításuk után könnyebb tisztítani a mélyebb foltokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük