Lakberendezés

Miért népszerű a csendélet?

Mielőtt festmény vásárlásra adjuk a fejünket, átgondoljuk, hogy hová álmodtuk meg az alkotás helyét a lakásunkban. Figyelembe kell vennünk a lakás stílusát, a benne uralkodó színvilágot, a bútorok és kárpitok stílusát. Ez mind nagyon fontos ahhoz, hogy ki tudjuk választani a lakásunkkal harmonizáló festményt, anélkül, hogy a rendezetlenség és összevisszaság benyomását keltené.

A festmények témája szinte végtelennek tűnik, a tájképektől a modern alkotásokig minden előfordulhat a művész aktuális hangulatától és ihletétől függően. Azt bátran kijelenthetjük, hogy a festőművészek egyik kedvelt témája a csendélet, és a legtöbb festőnek van minimum egy csendélet festménye. Az ilyen alkotások kedvelt témája valamilyen étel (legtöbbször zöldségek, gyümölcsök), ital (borosüveg), virág (legtöbbször napraforgó, pipacs, rózsa, orgona), illetve ezek kombinációja hangszerrel (többnyire zongorával, hegedűvel).

A csendélet festmények harmóniát, békét sugároznak, a rendezettség hatását keltik, ezért méltán népszerűek mind a művészek, mind a műkedvelők körében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük