Üzlet

Milyen cégeknek lehet hasznos a székhelyszolgáltatás?

Sokszor kérdezik tőlem, mint székhelyszolgáltató irodát üzemeltető vállalkozót, hogy milyen cégeknek érdemes egy ilyen szolgáltatásba beruházni, van-e esetleg olyan határ, ami felett vagy alatt indokolatlan a székhelyszolgáltatás igénybevétele.

Ezekre a kérdésekre azt mondanám, hogy nincsen alsó, vagy felső határ, azonban természetesen vannak olyan körülmények, melyek befolyásolják azt, hogy valaki igénybe vesz-e egy ilyen jellegű szolgáltatást, vagy sem.

Sok esetben azt látom, hogy olyan vállalkozók szokták igényelni a székhelyszolgáltatást, akik egy jól csengő lakcímet kívánnak megjeleníteni, mint céges székhely a névjegykártyájukon. Teszem azt sokkal jobban mutat egy belvárosi cím egy névjegykártyán, mint mondjuk egy külkerületi. Szintén fontos, más jóval gyakorlatiasabb érv lehet a székhelyszolgáltatás mellett az az érv, hogy ha egy cég még pici, azaz nincs irodája, titkárnője az adott vállalkozónak, ilyenkor a bevett szokás az szokott lenni, hogy a saját otthont jelentik be székhelyül. Ez viszont elég macerás, nem is mindenki szereti keverni a munkát és a magánéletet.

Méret szempontjából tehát inkább a kisebb cégeket sorolnám ide, akik már elég nagyok ahhoz, hogy nem kényelmes számukra a leveleket otthon tárolni, akik rendszeresen járják a várost a különböző teendőik miatt, vagy akik szeretnék elkülöníteni a magánéletüket a céges dolgaiktól, akik nem szeretnék, ha a NAV a saját lakásukon zaklassa őket a levelek átnézése céljából. Számukra a legideálisabb választás a székhelyszolgáltatás igénybevétele.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük