Ingatlan

Miről árulkodnak a kerítésrendszerek?

kerítésrendszerek

Minden ház előtt – már ahol van – ékeskedik, vagy éppen csak áll egy kerítésrendszer. A kerítésrendszerek megjelenése, látványa, és minősége sokat árul el a ház lakóiról is.

Sok szempontból lehet ezt vizsgálni, onnantól kezdve, hogy a ház lakói mennyire használják kerítésrendszerüket a védelem magas fokú kiépítésére, vagy mennyire tölt be szimbolikus szerepet. Egy kerítésrendszer szolgálhatja azt a célt, hogy egyszerűen csak legyen a ház körül egy határjelző, ami a birtokhatár kijelöléséért és mutatásáért felel. Ez esetben nem lesz feltétlen magas, vagy erős a kerítésrendszer, maximum kicsit dekoratívabb lehet, amennyiben az esztétikai szempont fontos a lakóknak.

Lehet nagyon masszív, erőteljes, tekintélyes, de lehet átlagos, hétköznapi is. Jelezhet egyszerűen birtokhatárt, vagy lehet impozánsabb, látványosabb is. Itt is igaz az, hogy ahány ház, annyi szokás. És sajnos vannak otthonok, melyek körül egyáltalán nincsen kerítés, általában azért, mert építkezés végére már nem maradt pénz a kerítésrendszerre. Legyen bármelyik is a helyzet, mindegyik árulkodik valamiről. Ha nincs, az arról, hogy nem maradt rá sajnos pénz, ha van, akkor pedig arról, hogy milyen szempontot tartottak fontosnak a felhúzása során.

A legtöbb helyen egy átlagos biztonsági szintet szoktak vele jelezni és biztosítani, valamint a telekhatárokat jelölni. Alapvető szempont a betörésvédelem a kerítések felhúzása során, valamint annak biztosítása, hogy se a gyerekek, se a háziállatok ne kószáljanak el, ha a kertben játszanak. Ha minőségi és biztonságos rendszert szeretnénk felhúzni házunk védelme és határa kijelölése céljából, akkor érdemes ellátogatni a keritesland.hu oldalára!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük