Otthon

Vízálló napvitorla, ha nincs más alternatíva

Olyan árnyékolási módszert már régóta megálmodott, aki kertesházban él, ami feszesen tartja magát minden időjárásban, és nem engedi át a vizet. A lepedő meg más ponyva ugye nem bizonyulhat elégségesnek, ilyen esetekben szoktam javasolni a vízálló napvitorlát.

A vízálló napvitorla lényegében, egy huzalokkal kifeszített, sarokoszlopokkal körbe határolt, kézzel varrott anyag, mely tökéletes árnyékolást biztosít napsütés ellen. Kertbe, játszótérre, teraszra, közterekre, medencékhez jelent egyaránt ideális megoldást. A vízálló napvitorla legnagyobb előnye, mellyel hamar belopja magát a szívekbe, hogy gyorsan és egyszerűen felszerelhető. Némi talpraesettség azért nem árt, de ha precízek vagyunk, stabilitását megőrizve, tökéletes kifeszítettséggel hatékonyan tud működni.

Rendre előkerül a beázás dilemmája is, hiszen nem minden árnyékolásra kipróbált anyag rendelkezik vízáteresztő képességgel, azonban a vízálló napvitorla ebben is remekel. Az enyhébb esőt kivédi, a hevesebb esőzést pedig a rögzített sarkok irányába vezeti le, ezen kívül az anyagát úgy szabták meg, hogy légáteresztésre is alkalmassá váljon, magyarán egy széllökés sem tudja kikezdeni, sem kárt tenni benne.

Ami szintén fontos, ha már az ember beruház egy ilyenre, hogy megvédjen a leégés, napszúrás veszélyétől, ha nyáron kimerészkedünk a kertbe. A vízálló napvitorlák másik nagy előnye, hogy jelentősen UV-tűrők, így megóvnak a heves nap káros hatásaitól is. Nem utolsó sorban, egy steril lepedőnél sokkal esztétikusabb, dekoratívabb hatást kölcsönöz, így saját használat mellett rendezvények idején is kitűnő kelléknek minősül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük