Pszichológia

Egy dolog ami minden munkáltatónak ajánlott, a motivációs térkép

A vállalkozók legnagyobb célja az, hogy megtartsák az ügyfeleiket, egy sikeres vállalkozást építsenek és természetesen az is fontos szempont számukra, hogy pénzt keressenek – sokaknak talán ez a legfontosabb és emiatt teszik az összes többi dolgot. Azonban sokan elfelejtkeznek arról, hogy még egyetlen nagy céget sem sikerült felvirágoztatni beosztottak nélkül.

Minden cég életében fontos szerepet játszanak azok az emberek, akik a feladatokat látják el, azok, akik kreatív ötletekkel gazdagítják a vállalkozást és azok, akik a manager pozíció betöltésével terheket vesznek le a főnökeik válláról. Ezért is lenne fontos minden vezetőnek motiválni az alkalmazottakat, ha pedig ez nem megy, vagy nem tudja, hogy hogyan kellene, akkor pedig egy motivációs térkép kitöltése lehet a megoldás.

A motivációs térkép lényege, hogy felméri, hogy az adott dolgozó milyen tényezők hatására érzi magát motiváltnak, mik azok, amik lelkesítik és kihozzák belőle a legtöbbet. A dolgozók motiválása és motiváltan tartása az egész cég érdeke, ahogy az is, hogy mindenki a neki legmegfelelőbb helyet töltse be a csoportban és ezt a célt képes segíteni a motivációs térkép.

Egy vezetőnek képesnek kell lennie arra, hogy felmérje a dolgozóinak az igényét – bár érthető, ha nem rendelkezik teljes rálátással arra, hogy mi motiválná őket, hiszen pontosan ezért kell egy részletesebb tesztet, motivációs térképet kitölteni ebből a célból. De az is biztos, hogy a legrosszabb, amit tehet egy vezető, hogy nem törődik a dolgozók boldogságával, hanem csak elvégzendő feladatokat lát hús vér emberek helyett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük